/ Tuotteet
Sis. ALV:n

Luomu englanninraiheinä SW Birger 20kg

Tuotenumero
300179153
Ennakkokampanja
Tämä tuote ei ole ostettavissa verkkokaupasta. Voit pyytää siitä tarjouksen valitsemaltasi kaupalta.
Englanninraiheinä on italianraiheinän tapaan jo kylvövuonna satoa tuottava nurmiheinä. Kasvu ei kuitenkaan ole yhtä aggressiivinen. Englanninraiheinä on myös arka talvituhoille, joten täydennyskylvö on suositeltavaa.
Lantmännen Agrolla lajikkeena on ruotsalaista alkuperää oleva SW Birger. SW Birger on tetraploidi (4n) englanninraihienä, mikä tarkoittaa, että sen jälkikasvukyky on vanhoja diploideja (2n) lajikkeita huomattavasti parempi ja rehuarvot korkealuokkaiset.

Suomen pohjoisista kasvuoloista ja ankarista talvista johtuen englanninraiheinälle suositellaan täydennyskylvöä heti ensimmäisestä satovuodesta lähtien. Siemen on natamainen eli kevyt ja suurikokoinen, joten kylvö keskipakolevittimillä ei yleensä onnistu tasaisesti ja itäminen on heikompaa. Siksi täydennyskylvöön suositellaankin joko kiekko- tai haramallin kylvökonetta, jotta kylvötulos olisi mahdollisimman tasainen.

Englanninraiheinä sopii myös seoksiin muiden nurmikasvien kanssa niin kahden kuin kolmen niiton järjestelmiin. Se sopii myös eri eläimille, eikä esimerkiksi hevosilla tai lampailla ole havaittu erityistä arkuutta englanninraiheinäpitoista rehua kohtaan.

Kasvupaikan puolesta englanninraiheinä sopii kaikille maalajeille, seoksista sitä löytyy esimerkiksi multamaan nurmiseoksesta, pikanurmiseoksesta sekä hevosnurmiseoksesta. Lisäksi SW Birger on saatavilla puhtaana nurmisiemenenä.
Lähetyspaikka: Flow Through, Pennala 3PL Warehouse, Riihikoski / Vihervakka Oy
EAN: 6405422012596,6405422013500
Tuotemerkki: Lantmännen
Linkit: Toimittajan kotisivu

Luomu englanninraiheinä SW Birger 20kg

Tuotenumero
300179153