/ Tuotteet
Sis. ALV:n

HE-VA Weeder rikkaäes

Tuotenumero
300178190
Ennakkokampanja
Tämä tuote ei ole ostettavissa verkkokaupasta. Voit pyytää siitä tarjouksen valitsemaltasi kaupalta.
He-Va Weeder on käyttäjäystävällinen ja vankkarakenteinen rikkaäes, joka täyttää kaikki rikkakasviäestykseen ja nurmien ilmaamiseen liittyvät tarpeesi.
Edistynyt rakenne
HE-VA Weeder-rikkakasviäkeen rakenne perustuu vapaasti kelluviin, 1,5 m:n piikkilohkoihin, joiden avulla äes seuraa pellon pintaa täydellisesti. Ilman työkaluja irrotettavat kaksoispiikit on asennettu viidelle piikkiakselille. Piikin käyttökulmaa voidaan helposti muuttaa jokaisessa lohkossa olevalla kahvalla. Lisävarusteena voidaan asentaa hydraulinen piikkikulman säätö, jolloin piikkejä voidaan käytön aikana säätää olosuhteiden mukaan. HE-VA Weederissä on vakiona portaattomasti säädettävät kannatinpyörät. Se on tärkeä varuste, jolla vetolaitteen korkeus maan pinnasta voidaan säätää optimoidusti, jolloin etu- ja takapiikit työskentelevät samalla syvyydellä. Kaikki HE-VA Weeder mallit alkaen 4,5m työleveydestä ja siitä ylöspäin voidaan vakiona taittaa hydraulisesti kolmen metrin kuljetusleveyteen.

Lisävarusteilla monipuolisuutta
HE-VA Multi-Seeder kylvöyksikön avulla Weeder-rikkaäkeestä saadaan myös monipuolinen ja tarkka kylvökone, Seed-Weeder.

Weeder-rikkaäkeeseen on lisäksi saatavilla:
• Piikkikulman hydraulinen säätö, jonka avulla rikkaäestyksen voimakkuutta voidaan säädellä joustavasti olosuhteiden vaihdellessa.
• Etulata, jolla tasaa myyränkeot ja muut epätasaisuudet pellon pinnasta esimerkiksi nurmien ilmastuksen tai täydennyskylvön yhteydessä.

Oikea rikkaäestyksen ajankohta
Jotta rikkaäestys onnistuisi tehokkaasti, on oikea käsittelyajankohta erittäin tärkeä. On tärkeämpää käsitellä rikkaruohot niiden koon mukaan, kuin viljan kasvuasteen mukaan. Rikkaäestyksen mekaaninen torjuntateho on hyvä rikkakasvin sirkkalehtiasteella asti. Mieluummin päivä liian aikaisin, kuin liian myöhään.

Rikkaäestys tehdään pääsääntöisesti viljan orastumisen jälkeen, optimitilanteessa viljan 2-4 lehtivaiheessa. Piikit toimivat parhaiten säädön puolessa välissä ja muokkaus tehdään yleensä 1-2 cm syvyyteen. Ajonopeus rikkaäestettäessä on noin 5 km/h, mutta rikkaäestyksen voimakkuutta voidaan tarvittaessa lisätä myös suuremmalla ajonopeudella.

Ennakoiva rikkaäestys, eli sokkoäestys, tehdään viljan kylvön ja orastumisen välisenä aikana. Aika on optimoitu, kun valkoisia rikkataimia nousee äestettäessä pellon pintaan. Äestys tehdään viimeistään 1-2 päivää ennen viljan orastumista ja käsittely voidaan tehdä poikittain kylvösuuntaan nähden. Piikit säädetään kohtisuoraan asentoon tai kallistumaan taaksepäin, kohtisuoran asennon ollessa kaikkein aggressiivisin. Äestyssyvyyden tulee olla 1-2 cm ja ajonopeuden enintään 8 km/h. Sokkoäestyksessä viljelykasvin oraan tulee jäädä muokkaussyvyyden alapuolelle, ja viljelykasvin kasvupisteen vaurioittamista on vältettävä. Sokkoäestys on tehokkainta aikaisin itäviä rikkoja, kuten pillikettä, vastaan. Lisäksi se säästää herkkiä viljelykasveja, kuten hernettä, rikkaäestyksen vaikutuksilta.
Lähetyspaikka: Implements Demo Warehouse, Lahti Implement Warehouse, Seinäjoki Implement Warehouse
EAN: 6405422862054
Toimittajan tuotenumero: 4800000
Tuotemerkki: He-Va
Linkit: Käyttöohjeet ja varaosakirjat Tuote valmistajan verkkosivuilla

HE-VA Weeder rikkaäes

Tuotenumero
300178190