/ Tuotteet
Sis. ALV

Bogballe M45W lannoitteenlevitin

Tuotenumero
700348044
Ennakkokampanja
Tämä tuote ei ole ostettavissa verkkokaupasta. Voit pyytää siitä tarjouksen valitsemaltasi kaupalta.

Bogballe M45W on järeä pintalevitin, joka voidaan kasvattaa jopa 4500 litran tilavuuteen.

suurillekin pinta-aloille
erittäin tarkka levitystekniikka
helppokäyttöiset säädöt
kattava lisävarustevalikoima

Tanskalainen edelläkävijä

Bogballe on tunnettu alansa edelläkävijä, joka keskittyy vain lannoitteenlevittimien valmistamiseen. Koko mallisto valmistetaan Tanskassa, ja tuotanto pidetään hyvin pitkälti yhtiön omissa käsissä huippulaadun varmistamiseksi. Monet alan innovaatiot, kuten levitysmäärän hallinta vaa’an avulla ja paikkakohtainen lannoitus levityskarttojen avulla, ovat Bogballen ensimmäisenä lanseeraamia.

M-sarjan levitin suurillekin pinta-aloille

M45-sarjan levitin on suurten pinta-alojen kone. Sen 290 cm leveä Plus-säiliö voidaan kasvattaa tilavuudeltaan jopa 4500 litran kokoiseksi.

Tarkin levitystekniikka

Bogballessa lannoiterakeet leviävät tasaisena puoliympyrän muotoisena viuhkana levittimen taakse sisäänpäin pyörivän levityslautasen ansiosta. Molemmat levityslautaset muodostavat keskenään lähes identtisen levityskuvion, joten yhteen paikkaan kohdistuu tasainen määrä lannoitetta molemmilta lautasilta kerta-ajolla eli syntyy kaksinkertainen limitys. Tämä tarkoittaa sitä, että kokonaislevitysmäärä jokaisessa kohdassa peltoa on yhteensä neljän lautasen levittämän lannoitemäärän summa eli nelinkertainen limitys.

Levityksen limityksen tarkastelu on levitystasaisuuden kannalta oleellista, sillä se vaikuttaa suoraan keskihajontaan. Mitä suurempi on toistojen eli limitysten määrä, sitä pienempi on keskihajonta eli epätasaisuus. Pelto-olosuhteissa on aina läsnä häiritseviä tekijöitä kuten tuuli, poikkeamat lannoite-erässä tai levittimen säätövirheet. Siksi Bogballen nelinkertainen limitys takaa tarkimman mahdollisen levitystuloksen käytännön levitystyössä. Erityisen hyödyn nelinkertainen limitys antaa haastavammin levitettävillä materiaaleilla kuten viljoilla, piensiemenillä tai etanasyöteillä.

Säätöjen helppoutta

Ainutlaatuisen levitystekniikan ansiosta Bogballen säätö eri lannoitelajeille on erittäin helppoa. Käytännössä levittimen säätö perustuu kolmeen tekijään; koneen kallistukseen, siipikulmaan sekä määränsäätöön eli pohjaluukkujen aukeamaan. Näistä tekijöistä siipikulma on rakeisilla peltolannoitteilla lähes aina sama, joten käyttäjän säädettäväksi jäävät pelkkä kallistus sekä määränsäätö. 

Koneen kallistuksen säätö tapahtuu asettamalla viisari osoittamaan haluttua kallistuskulmaa ja sen jälkeen muuttamalla työntövarren pituutta niin, että viisarin vieressä oleva vatupassi on suorassa. Säätöarvot voidaan hakea joko valmiista levitystaulukoista, tai tehdä nopea lannoiteanalyysi mukana tulevalla S-Indicator sarjalla.

Pienemmistä Bogballe-malleista poiketen M45W-sarjan päistelevitys tapahtuu DYNAMIC-päistetoiminnon avulla. Se muuttaa automaattisesti pudotuspistettä lautaselle, jolloin päistetoiminto voidaan kytkeä ajonaikaisesti kummalle puolelle tahansa konetta. DYNAMIC-päistetoiminto on käytettävissä yli 27 metrin työleveyksillä. Lisävarusteena on saatavilla myös TREND-reunallelevitys- sekä reunastalevitystoiminto.

Kilontarkkaa levitystä vaa’an avulla

W-mallien vaakalaitteisto mahdollistaa kilontarkan levityksen äärimmäisen helposti. Levittimen säiliö on erillisrungon varassa, joten vaaka-anturit mittaavat säiliön sisältöä sekä sen poistumaa jatkuvasti. Levittimelle voidaan asettaa vain haluttu levitysmäärä, jonka jälkeen se pitää levitysmäärän jatkuvasti kohdallaan, vaikka lannoite-erät tai olosuhteet vaihtelisivat. Vaa’an ansiosta tiedät myös tarkalleen, paljonko lannoitetta sinulla on vielä säiliössä jäljellä.

Hiottu viimeistely

Bogballen ainutlaatuinen Flexi-Coat-pulverimaalaus takaa levittimen pitkän iän. Ennen pulverimaalausta levittimet puhdistetaan perusteellisen 7-vaiheisen ohjelman mukaisesti, jossa mm. pyöristetään terävät kulmat tiiviin ja tasavahvuisen maalipinnan varmistamiseksi. Flexi-Coat kestää iskuja ja kulumaa tavanomaista pulverimaalausta paremmin, minkä ansiosta korroosiolle alttiita halkeamia ei pääse syntymään. 

Levityskoneisto ja säiliön pohjaosa on valmistettu ruostumattomasta teräksestä.

Koneen puhdistamiseen on kiinnitetty suunnittelussa erityistä huomiota. Pesun helpottamiseksi esimerkiksi valot ja suojat ovat käännettävissä helposti sivuun, joten niiden taakse ei pääse kertymään lannoitepölyä. Helppo puhdistettavuus tuo pitkällä aikavälillä selkeää säästöä, sillä kone pysyy hyvässä kunnossa ja sen puhdistamiseen kuluu vähemmän työaikaa.

Ohjausvaihtoehdot

Bogballe M45W on saatavilla sekä Calibrator TOTZ -ohjaimella, että ISOBUS-ohjauksella. Kummatkin vaihtoehdot ovat erittäin intuitiivisia ja helppokäyttöisiä sekä tarjoavat hyvät täsmäviljelyominaisuudet. 

Lohkoautomatiikka sekä paikkakohtainen lannoitus on saatavilla Calibrator TOTZ -ohjaimeen joko sarjaporttiliitännällä tai NAVI Com -opastimella, ISOBUS-ohjaimella taas suoraan yhteensopivan traktorin tai ISOBUS-näytön kautta.

Laaja lisävarustevalikoima


Lisävarusteena on saatavilla mm:

  • E1-T-siivet (12–18 m), E2-T-siivet (20–24 m), E4-T-siivet (27–30 m), E6-T-siivet (32–36 m), E8-T-siivet (36–42 m)
  • 750 litran ja 450 litran lisäsäiliöt
  • kansipressu
  • varastointipyörät
  • neliportaiset taittuvat tikkaat
  • RST-sivutikkaat
  • suojapeltien levennykset
  • reunalle-päistelevitys
  • reunasta-päistelevitys
  • tablettipohjainen NAVI Com -opastin lohkoautomatiikalla ja paikkakohtaisella lannoituksella
Lähetyspaikka: Lahti Implement Warehouse
EAN: 6438457480443
Toimittajan tuotenumero: 6300-78, 6311-15
Tuotemerkki: Bogballe
Linkit: Käyttöohjeet ja varaosakirjat
Nimi Koko Julkaistu
Esite Bogballe M-sarja 3.7 MB 04.12.2023
Bogballe M-sarja ja L-sarja yleisesite 11.1 MB 04.12.2023
Bogballe päisteenhallinnan esite 6 MB 04.12.2023

Bogballe M45W lannoitteenlevitin

Tuotenumero
700348044