/ Tuotteet
Sis. ALV:n

Black Horse Ca 3,5 kg

Tuotenumero
500657324
Ennakkokampanja
Tämä tuote ei ole ostettavissa verkkokaupasta. Voit pyytää siitä tarjouksen valitsemaltasi kaupalta.

Black Horse Ca on hevosille suunnattu täydennysrehu, joka sisältää kalsiumia, magnesiumia ja piimaata oikeissa suhteissa.

Pääkivennäisten eli kalkin ja fosforin oikea annostelu on yksi hevosruokinnan kulmakiviä. Viljavoittoinen ruokinta on usein melko fosforipitoista, ja tästä syystä voi kalkin tarve kasvaa.

Black Horse Ca sisältää kalsiumin lisäksi magnesiumia ja piitä. Tuotetta annetaan hevoselle päivittäin voimakkaan ruokinnan yhteydessä. Sopiva päiväannos on 30 g.

Päiväannoksessa (30 g):

  • kalsiumia: 6000 mg
  • magnesiumia: 4200 mg
  • piimaata: 6000 mg

Kalsium ja fosfori ruokinnassa

Kun puhutaan kalsiumista (Ca), puhutaan yleensä samalla myös fosforista (P). Kalsium ja fosfori ovat hevosten pääkivennäiset: yhdessä ne muodostavat yhdisteen, joka aikaansaa luiden kovuuden, ja ne ovatkin luuston tärkeimmät ainesosat.

Kantavan tamman ja varsan ruokinnassa kalkin ja fosforin suhteen eli Ca:P-suhteen pitää olla 1,5 : 1 – 2,1 : 1 ja muilla hevosilla 1,2–1,5 : 1 (lähde: Hevosen ruokinta ja hoito, Saastamoinen, Hyyppä, Teppinen).


Kalsiumin ja fosforin puutosoireita voi syntyä neljästä eri syystä:

  • niitä ei ole tarpeeksi rehuissa
  • niiden keskinäinen suhde on väärä
  • hevonen ei saa riittävästi D-vitamiina
  • rehuissa on niukasti valkuaista eli proteiinia

Kalsiumin ja fosforin väärä annostelu suhde onkin yksi yleisimmistä ruokintavirheistä. Se on yleistä hevosilla, jotka syövät runsaasti väkirehua, sillä viljassa on erittäin paljon fosforia.

Heinässä ja laidunruohossa kalkin ja fosforin suhde on oikea. Toki voi käydä myös niin, että heinä sisältää enemmän fosforia kuin kalkkia, mikä on haitallista. Parasta olisi jos heinästä saadaan heinäanalyysi varmistamaan asian oikea laita.

Molempien kivennäisten (Ca ja P) yliannostus aiheuttaa usein muiden kivennäisten sekä myös vitamiinien huonontunutta hyväksikäyttöä.

Lähetyspaikka: Direct delivery, Flow Through
EAN: 6416225006163
Toimittajan tuotenumero: 50665
Tuotemerkki: Black Horse

Black Horse Ca 3,5 kg

Tuotenumero
500657324