/ Tuotteet
Sis. ALV

Bogballe L20W Plus lannoitteenlevitin

Tuotenumero
700346282
Ennakkokampanja
Tämä tuote ei ole ostettavissa verkkokaupasta. Voit pyytää siitä tarjouksen valitsemaltasi kaupalta.

Bogballe L20W tekee lannoitteenlevityksestä sekä helppoa että äärimmäisen tarkkaa. Lannoitteenlevittimen vaakateknologia varmistaa, että levitysmäärä pysyy aina halutunlaisena.

keskisuureen käyttöön
erittäin tarkka levitystekniikka
helppokäyttöiset säädöt
saatavilla kattava lisävarustevalikoima

Tanskalainen edelläkävijä

Bogballe on tunnettu alansa edelläkävijä, joka keskittyy vain lannoitteenlevittimien valmistamiseen. Koko mallisto valmistetaan Tanskassa, ja tuotanto pidetään hyvin pitkälti yhtiön omissa käsissä huippulaadun varmistamiseksi. Monet alan innovaatiot, kuten levitysmäärän hallinta vaa’an avulla ja paikkakohtainen lannoitus levityskarttojen avulla, ovat Bogballen ensimmäisenä lanseeraamia.

L-sarja keskisuureen käyttöön

L20 Plus -sarja soveltuu erittäin hyvin keskisuureen käyttöön. Sen maksimisäiliökoko on 2 050 litraa ja työleveys korkeintaan 24 metriä. 

Tarkin levitystekniikka

Bogballessa lannoiterakeet leviävät tasaisena puoliympyrän muotoisena viuhkana levittimen taakse sisäänpäin pyörivän levityslautasen ansiosta. Molemmat levityslautaset muodostavat keskenään lähes identtisen levityskuvion, joten yhteen paikkaan kohdistuu tasainen määrä lannoitetta molemmilta lautasilta kerta-ajolla eli syntyy kaksinkertainen limitys. Tämä tarkoittaa sitä, että kokonaislevitysmäärä jokaisessa kohdassa peltoa on yhteensä neljän lautasen levittämän lannoitemäärän summa eli nelinkertainen limitys.

Levityksen limityksen tarkastelu on levitystasaisuuden kannalta oleellista, sillä se vaikuttaa suoraan keskihajontaan. Mitä suurempi on toistojen eli limitysten määrä, sitä pienempi on keskihajonta eli epätasaisuus. Pelto-olosuhteissa on aina läsnä häiritseviä tekijöitä kuten tuuli, poikkeamat lannoite-erässä tai levittimen säätövirheet. Siksi Bogballen nelinkertainen limitys takaa tarkimman mahdollisen levitystuloksen käytännön levitystyössä. Erityisen hyödyn nelinkertainen limitys antaa haastavammin levitettävillä materiaaleilla kuten viljoilla, piensiemenillä tai etanasyöteillä.

Säätöjen helppoutta

Ainutlaatuisen levitystekniikan ansiosta Bogballen säätö eri lannoitelajeille on erittäin helppoa. Käytännössä levittimen säätö perustuu kolmeen tekijään; koneen kallistukseen, siipikulmaan sekä määränsäätöön eli pohjaluukkujen aukeamaan. Näistä rakeisilla peltolannoitteilla siipikulma on lähes aina sama, jolloin käyttäjän säädettäväksi jäävät pelkkä kallistus sekä määränsäätö.

Koneen kallistuksen säätö tapahtuu asettamalla viisari osoittamaan haluttua kallistuskulmaa ja sen jälkeen muuttamalla työntövarren pituutta niin, että viisarin vieressä oleva vatupassi on suorassa. Säätöarvot voidaan hakea valmiista levitystaulukoista, tai voidaan tehdä nopea lannoiteanalyysi mukana tulevalla S-Indicator-sarjalla.

Päistelevitys Bogballella tapahtuu ainutlaatuisella TREND-reunallelevitysjärjestelmällä. TREND-järjestelmässä lautasten pyörimissuunta käännetään päistekierroksella, jolloin siipien taustapuolen muotoilu kääntää levityskuvion niin, että voidaan ajaa suoraan ruiskutusurista. Lopputuloksena on erittäin tasaisesti levitetty päiste hellävaraisella lannoiterakeen käsittelyllä. Lisävarusteena on saatavilla myös reunasta-levitys, jolloin levityskuvio käännetään kokonaan pellon puolelle, ja päistekierros voidaan ajaa piennarta kiertäen.

Kilontarkkaa levitystä vaa’an avulla

W-mallien vaakalaitteisto mahdollistaa kilontarkan levityksen äärimmäisen helposti. Levittimen säiliö on erillisrungon varassa, ja vaaka-anturit mittaavat säiliön sisältöä sekä sen poistumaa jatkuvasti. Levittimelle voidaan asettaa vain haluttu levitysmäärä, jonka jälkeen se pitää levitysmäärän jatkuvasti kohdallaan, vaikka lannoite-erät tai olosuhteet vaihtelisivat. Vaa’an ansiosta tiedät myös tarkalleen, paljonko lannoitetta sinulla on vielä säiliössä jäljellä.

Hiottu viimeistely

Bogballen ainutlaatuinen Flexi-Coat-pulverimaalaus takaa levittimen pitkän iän. Ennen pulverimaalausta levittimet puhdistetaan perusteellisen 7-vaiheisen ohjelman mukaisesti, jossa mm. pyöristetään terävät kulmat tiiviin ja tasavahvuisen maalipinnan varmistamiseksi. Flexi-Coat kestää iskuja ja kulumaa tavanomaista pulverimaalausta paremmin, minkä ansiosta korroosiolle alttiita halkeamia ei pääse syntymään.

Levityskoneisto ja säiliön pohjaosa on valmistettu ruostumattomasta teräksestä.

Koneen puhdistamiseen on kiinnitetty suunnittelussa erityistä huomiota. Pesun helpottamiseksi esimerkiksi valot ja suojat ovat käännettävissä helposti sivuun, jolloin niiden taakse ei pääse kertymään lannoitepölyä. Helppo puhdistettavuus tuo pitkällä aikavälillä selkeää säästöä, sillä kone pysyy hyvässä kunnossa ja puhdistukseen kuluu vähemmän työaikaa.

Ohjausvaihtoehdot

Bogballe L20W on saatavilla sekä Calibrator ZURF -ohjaimella että ISOBUS-ohjauksella. Kummatkin vaihtoehdot ovat erittäin intuitiivisia ja helppokäyttöisiä sekä tarjoavat hyvät täsmäviljelyominaisuudet. 

Lohkoautomatiikka sekä paikkakohtainen lannoitus on saatavilla Calibrator ZURF -ohjaimeen joko sarjaporttiliitännällä tai NAVI Com -opastimella, ISOBUS-ohjaimella taas suoraan yhteensopivan traktorin tai ISOBUS-näytön kautta.

Laaja lisävarustevalikoima

Lisävarusteena on saatavilla mm:

  • E1-T-siivet (12–18 m), E2-T-siivet (20–24 m)
  • 450 litran lisäsäiliö
  • kansipressu
  • varastointipyörät
  • LED-valosarja IP69-suojauksella
  • neliportaiset taittuvat tikkaat
  • suojapeltien levennykset
  • reunasta-päistelevitys
  • tablettipohjainen NAVI Com -opastin lohkoautomatiikalla ja paikkakohtaisella lannoituksella
Lähetyspaikka: Implements Demo Warehouse, Lahti Implement Warehouse
EAN: 6438457462821
Tuotemerkki: Bogballe
Linkit: Käyttöohjeet ja varaosakirjat
Nimi Koko Julkaistu
Esite Bogballe L-sarja 3.5 MB 04.12.2023
Bogballe M-sarja ja L-sarja yleisesite 11.1 MB 04.12.2023
Bogballe päisteenhallinnan esite 6 MB 04.12.2023

Bogballe L20W Plus lannoitteenlevitin

Tuotenumero
700346282